8.KOLO ADMIRALBET KLS: SPARTAK OFFICE SHOES – TAMIŠ 95:83

(17:22, 21:25, 24:22, 33:14)

Košarkaši Spartaka zabeležili su sedmu prvenstvenu pobedu vrativši se iz minusa od 18 poena (44:62)u 25 minutu meča. Prvo poluvreme su obeležili igrači Tamiša sa neverovatnih 82 % šuta za dva poena, a glavnu reč su vodili Lugić (18 poena) i Terzić (10). Buđenje Subotičana počinje sredinom treće deonice kada su uspeli da naprave seriju od 37:17 i u 36. minutu trojkom  Jugovića pređu u vođstvo. Ovoj seriji doprinelo je i čak 11 pogođenih trojki košarkaša Spartaka.

U ekipi Spartaka debitovao je junior Čičić, a u ekipi zbog povreda nije bilo Gazibegovića i Dodića.
U redovima Spartaka najefikasniji su bili Barna i Nikolson sa po 19 poena i Danilović sa 16.

Kod gostiju Lugić je postigao 26 poena, Šinik dodao 20, Smiljanić 16  i Terzić 14.

Spartak Office Shoes: Hardi 10 (0/4 za tri poena, 7 skokova), Prlja 8 (5 skokova), Danilović 16 (3/3 za tri poena), Sokolović 9 (9 asistencija), Barna 19 (2/8 za tri poena, 6 skokova, 5 asistencija), Burda, Jugović 6 (5 asistencija), Ilkić, Čičić, Šarenac, Nikolson 19 (4/7 za tri poena, 6 skokova), Opoku 8.

Već u nedelju 27.11. sledi vojvođanski derbi kada u Suboticu stiže ekipa Vojvodine.

Igrač gostiju Marko Šinik smatra da ih je stao šut, a pomenuo je i pomoć subotičke publike svojim košarkašima kao uzrok poraza. Trener Bojan Jovičić je bio samo kritičan, a za razloge neuspeha naveo je raniji izlazak iz igre zbog pet penala Vujadinovića koji je do tada držao pik igru u odbrani, kao i nepoštovanje dogovora.

Aleksandar Sokolović se izvinuo subotičkoj publici što mora da čeka samu završnicu da bi se rešio pobednik, smatra da je presudio karakter igrača Spartaka. 

Trener Oliver Kostić:Čestitam momcima što su verovali da možemo ovo da dobijemo. Danas smo u fazi odbrane  pružili  ogromnu energiju. Tamiš je igrao fantastično u napadu uprkos našoj dobroj odbrani. I pored toga mi smo nastavili sa svojim planom za ovu utakmicu, i odbrana je dala rezultat. Oduzeli smo im drugu šansu, pre svega ofanzivni skok, naterali smo ih da smanjuju procente šuta kako za dva tako i za tri poena.Iz takve igre, dobre odbrane, smo tada i mi počeli da pogađamo, mada smo u prvom poluvremenu bar 90 % šuteva bili sami, ali uvukla se neka nervoza, dugo nismo igrali kući. Ovo je velika timska pobeda, velika je potrošnja, u nedelju nas čeka četvrta utakmica u desetak dana, nadam se da ćemo i protiv Vojvodine imati energije da iznesemo utakmicu svih 40 minuta“.

Već u nedelju 27.11.od 17 časova  sledi vojvođanski derbi kada u Suboticu stiže ekipa Vojvodine.

Statistiku sa utakmice možete pogledati ovde