NAJAVA 8. KOLA ADMIRAL BET KLS: KK TAMIŠ – SPARTAK OFFICE SHOES

Najavljujemo odloženu utakmicu 8. kola AdmiralBet KLS između ekipa Spartak Office Shoes i KK Tamiš, Pančevo.

Utakmica će se odigrati u sredu, 23.11.2022. sa početkom od 19:00h, u Hali Sportova “Dudova šuma”, Subotica.

Na press konferenciji povodom zaostalog meča 8. kola govorili su trener Oliver Kostić i kapiten Predrag Prlja.

U ovih nekoliko dana doživeli smo promenu u stručnom štabu. Sa nama je novi trener, koga ne treba posebno predstavljati, znate sve o njemu. Mi smo sa njim na klupi zabeležili dve pobede (Hercegovac, Novi Pazar), i mogu da kažem da je došlo do promene što se tiče stila igre. Više se baziramo na igri u odbrani, recimo protiv napadačke ekipe kao što je Novi Pazar primili smo samo 64 poena što je jasan pokazatelj. Što se tiče Tamiša, oni su zabeležiili dve pobede i to obe na strani, tako da sigurno neće doći da se predaju. Ako budemo agresivni u odbrani i ako izkontrolišemo napad, mislim da će nova pobeda doći. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i da nam pomogne“ konkretno je definisao ciljeve Spartaka kapiten Predrag Prlja.

Trener Spartaka Oliver Kostić se osvrnuo na činjenicu da je usled njegovih reprezentativnih obaveza bilo malo vremena za rad, ali da je za ovih nekoliko dana rada zajedno sa igračima uspeo da uspostavi određeni balans u igri.

Pohvalio je ekipu Tamiša, i smatra da ima veći kvalitet nego što to tabela pokazuje.

Oni su u poslednja četiri kola na 2-2. Imali su i težak raspored. Dolaze sa ambicijom da dobiju utakmicu. Imaju dobru strukturu ekipe, popunjeni su na svim pozicijama. Mi smo toga svesni, međutim nemamo vremena da previše analiziramo protivnika. Ideja je da gledamo sebe, da iako potencijal stavljamo na odbranu, ne zapostavljamo napad, nego da igramo u oba pravca.

Prvi put trener Kostić radi u KLS, iako ima ogromno trenersko iskustvo.

Da, prvi put sam u našoj ligi, i jako mi je drago što sam posle toliko dugo vremena ponovo u svojoj zemlji, da mogu da radim na svom jeziku, sa našim igračima. Ovo je veliki izazov i motivacija za mene. Inače, pratio sam našu ligu kroz obaveze u reprezentaciji gde mi je zadatak da pratim mlade igrače. Sa druge strane jedno je sa strane pratiti, a drugo biti pored aut linije. Sviđa mi se atmosfera u klubu, njihove i moje ambicije su na istoj talasnoj dužini.

Na kraju smo pitali kapitena Prlju o razlogu slabijeg ulaska ekipe u utakmice i „buđenju“ u najčešće trećoj, a često i u poslednjoj deonici meča.

Odgovor je dosta kompleksan. Možda izgorimo u preteranoj želji, ili je neiskustvo razlog… Bitno je da se ipak probudimo i da dobijemo utakmicu. Treba da nastojimo da igramo svih 40 minuta na visokom nivou.

Inače ekipa Tamiša je pored ekipa OKK Beograda i kraljevačke Sloge upisala čak 14 nastupa u Košarkaškoj ligi Srbije, a zanimljivo je da trener Bojan Jovičić vodio ekipu u svih 14 sezona koliko igraju domaću ligu.

Karte za utakmicu sa Tamišom možete kupiti u pretprodaji na sledećim lokacijama:

-Office Shoes TC Shoppi, Segedinski put br. 88
-Office Shoes Subotica, Korzo br. 4
-Vinoteka Zvonko Bogdan 1, Matije Korvina br. 12
-Vinoteka Zvonko Bogdan 2, Rudić ulica br. 1
-Biletarnica hale sportova Dudova šuma (neposredno pred početak utakmice).

Obaveštavamo naše gledaoce da kupljene karte sačuvaju tokom utakmice, jer će u toku poluvremena biti organizovana igra iznenađenja.