ŠKOLA KOŠARKE

ŠKOLA KOŠARKE

Subotica zaslužuje jednu veliku i ozbiljnu školu košarke, rešili smo da to i omogućimo. Formirali smo razvojni deo u okviru Spartak-a gde besplatno treniraju devojčice i dečaci svih uzrasta sa područja Subotice i šire okoline.

Naša ideja je da sva talentovana deca treba da treniraju besplatno, da imaju besplatnu takmičarsku opremu i da se takmiče u kvalitetnim ligama za njihov uzrast.

U trenažnom procesu mlađih kategorija Spartaka egzistira 21 grupa sa kojim rade ukupno 16 trenera. Grupe obuhvataju sve od škole košarke do seniorske ekipe Spartaka koja se takmiči u KLS.
Škole košarke se održavaju ukupno u 9 osnovnih škola. Takmičarske selekcije se kreću od 2011. godišta i ukupno imamo 13 selekcija koje se takmiče pri KS Vojvodine, od toga imamo i 3 takmičarske grupe devojčica.

Ukupno to čini oko 550 dečaka i devojčica, kojima je omogućeno potpuno besplatno bavljenje košarkom kao i sva neophodna oprema i troškovi takmičenja

Jedan od naših ciljeva je da košarku dodatno popularizujemo u gradu i okolini, kao i da povećamo broj dece u našim školama košarke.

ŠKOLE KOŠARKE

Sonja Marinković, trener Suzana Maravić (mešana grupa)
Ivan Milutinović, trener Saša Buljovčić (mešana grupa)
Matko Vuković, trener Saša Buljovčić (mešana grupa)
Sečenji Ištvan, trener Zoran Ješić (mešana grupa)
Kizur Ištvan, trener Predrag Borilović (mešana grupa)
Majšanski put, trener Sonja Kopunović (mešana grupa)
Vežbaona (bivša Miloš Crnjanski), trener Perić Marko (dečaci)
Miroslav Antić, trener Mile Najdeski (mešana grupa)
Jovan Mikić, trener Dejna Baki (devojčice)

U sezoni 2020/21 košarkaši Spartaka 2005/2006 godište osvajaju 1.mesto u Viba ligi, pod vođstvom trenera Blagoja Ivica I Luke Gavrliovića. Jedno lepo i vrlo poučno iskustvo koje su momci izvukli boreći se sa ekipama koji su pokazale isto tako veliku želju za pobedom. Do samog kraja lige pobednik je bio neizvestan. Ipak u finalu Spartak je uspeo da pobedi odličnu ekipu KK Star i tako osvoji Viba ligu.

Momci 2005/2006 godište su proteklog vikenda uspeli da se plansiraju u JKLS, gde će imati prilike ove sezone da igraju sa najboljim klubovima u zemlji u svom godištu.

Veliki uspeh za naše igrače i trenere, u nimalo lakoj konkurenciji.