DRAMA PRIPALA SPARTAKU, 16. MAJA SE PIŠE ISTORIJA

sajt

VOJVODINA MTS – SPARTAK OFFICE SHOES 73:74
(20:27, 10:13, 19:17, 24:17)

Košarkaši Spartaka dobili su prvu utakmicu dvomeča sa ekipom Vojvodine koji odlučuje o novom ABA ligašu.

Spartak je u finišu prve četvrtine preko Mozlija i Sokolovića koji je vezao 5 poena stigao do opipljive prednosti. Domaći su se mučili, 5 minuta su bili bez koša, ulazak Kaningema i Ljubičića u igru nije pokrenuo Novosađane. Subotičani u 17. minutu imaju plus 11 (26:37), i znalački održavaju prednost do kraja poluvremena.

U trećoj deonici na trojke Cerovine odgovara Rakićević takođe trojkama i Vojvodina se sa minus 13 vratila na minus 6 (47:53).

Poslednji period donosi pad u igri Spartaka, domaćin se vratio u igru. Kaningem poravnava na 69:69. U poslednjih 30 sekundi Lazić iz skoka poentira za 70:74, Rakićević pogađa trojku, Barna promašuje za tri, ali i blokira Simića za konačnih 73:74.

Miloš Isakov Kovačević, trener Vojvodine mts: „Očekivano teška i čvrsta utakmica. U početku smo bili stegnuti. Sredinom prve četvrtine, pa sve do kraja prvog poluvremena mi nismo bili mi. Veliki broj izgubljenih i ničijih lopti, do kojih je protivnik, uz malo sreće, a uz više želje, dolazio i odatle ulazio u ritam. Znali smo da ništa lepršavo danas neće biti. Odnos asistencija i izgubljenih lopti i kod jedne i kod druge ekipe je dosta loš, ali takva su finala. Ono što je nama potrebno je da uradimo dobru analizu i da na vreme krenemo da ličimo na sebe, kako bi mogli na izuzetno teškom terenu u Subotici, u poslednjem meču da probamo da napravimo još jedan mali podvig za nas. Važno je da izdržimo start meča.“.

Vladimir Jovanović, trener Spartaka Office Shoes: „Zadovoljan sam rezultatom, mada je on ne predstavlja neku garanciju, to nije igra na jedan nula u partijama, nego na jedan nula u poenima tako da sledeću utakmicu krećemo ispočetka. Ovo je bila jedna čvrsta utakmica, u pojedinim trenucima ne baš tako učinkovita sa obe strane, ali to je bilo i za očekivati. Sličnu igru očekujem i na sledećem meču, jer veliki je ulog. Ovo su dva dobra tima, imaju kvalitetne sezone, i jedni i drugi igrači su jako motivisani i to se vidi.“.

Vojvodina MTS: Kaningem 14, Banjac 2, Vojinović, Nedeljkov, Ljubičić 7, Rakićević 19, Zagrađanin, Bumbić 2, Savić 15, Nikolić 6, Džonson 6, Vučetić 2.

Spartak Office Shoes: Cerovina 13, Cvetković, Milisavljević 5, Gordić 11 (8 asistencija), Radosavljević 2, Medarević 2 (6 skokova), Tejić 8 (7 skokova), Lazić 6, Marelja, Sokolović 8, Mozli 9, Barna 10.

Revanš koji će odlučiti šampiona ABA 2 lige igraće se 16. maja u Subotici od 19 časova.