SPARTAK U FINALU, SRBIJA DOBIJA ABA LIGAŠA

SAJT

SPARTAK OFFICE SHOES – MZT SKOPJE AERODROM 98:64

(25:20, 32:12, 31:20, 20:12)

U predivnom ambijentu pred oko 3000 gledalaca košarkaši Spartaka izborili su plasman u finale ABA 2 lige. Do velike pobede Subotičani su došli lakše nego što se očekivalo.

Gosti su sve vreme bili u deficitu, na poluvremenu su imali zaostatak od 25 poena. Igrači Spartaka su bili izuzetno raspoloženi u šutu kako za dva, tako i za tri poena (9/12). U nastavku domaći su održavali visok ritam igre u odbrani i napadu, tako da ekipa iz Skoplja i pored čestih izmena nije uspela da se ozbiljnije primakne domaćinu. Šlag na pobedničku tortu bila su dva zakucavanja Lazića u samom finišu meča. Bila je ovo 9. uzastopna pobeda Spartaka u regionalnom takmičenju. Kod gostiju Vorku 14 i Delalić 10 poena.

Trener gostiju Vasko Atanasov: “Bila je ovo naša najlošija partija u ABA 2 ligi. Na utakmici u Skoplju nisam imao neke zamerke, ali ovde smo izgledali jako loše, posebno energetski. Čestitam ekipi Spartaka i želim im uspeh u finalu”.

Trener domaćih Vladimir Jovanović: “Čestitam MZT – u na fer i korektnoj igri. Imali smo odličan pristup od prve do poslednje minute. Jako kvalitetno smo odigrali, u prvom poluvremenu nas je služio šut posebno za tri poena. Igrali smo sa pasom više, odbrana je bila korektna, mada može još bolje i siguran sam da je odbrana glavni način za uspeh u plej ofu. Još jedan korak smo bliže cilju, mislim da smo svojim pristupom zaslužili finale koje očekujemo sa nestrpljenjem, ali i spremni. Nadam se dobroj košarci.”.

Spartak Office Shoes: Cerovina 6, Cvetković, Milisavljević 11 (5 skokova), Gordić 7 (7 asistencija), Radosavljević 6 (7 skokova), Medarević 10, Tejić 11, Lazić 15, Marelja 2, Sokolović 3, Mozli 8, Barna 19.

Prva finalna utakmica igra se 9. maja u Novom Sadu, revanš je 16. maja u Subotici.