SPARTAK POBEDIO U SKOPLJU, ODLUKA O FINALISTI PADA U SUBOTICI

ABA-playoffs-sf-g1-rezultat-sajt

MZT SKOPJE AERODROM – SPARTAK OFFICE SHOES 73:78

Pred oko 1500 gledalaca košarkaši Spartaka pobedili su na gostovanju u Skoplju ekipu MZT-a.

Domaća ekipa imala je najveću prednost u 28.minutu (55:50), dok su Subotičani maksimalnih plus 11 imali u 11.minutu (15:26).

U finišu meča domaći su u režiji braće Stojanovski prepolovili prednost Spartaka od plus 10 (68:78), i tako ostavili potpuno otvorenim revanš u Subotici 4.maja. Bila je ovo druga ovosezonska pobeda u ABA 2 ligi Subotičana protiv najbolje ekipe Severne Makedonije. Spartak je veliki broj izgubljenih lopti kompenzovao apsolutnom nadmoćnošću u broju skokova (46 – 24). Kod domaćih V. Stojanovski 20, Delalić 13 poena.

Posle utakmice trener domaćih Atanasov je izjavio da još ništa nije gotovo i da uz bolje napadačko raspoloženje njegovih igrača mogu  da se nadaju prolazu u finale.

Trener Spartaka Vladimir Jovanović je istakao da je verovao u pobedu i da je znao da ona ne može da bude izražena velikom razlikom. “Bila je to tvrda utakmica koju je rešila odbrana, očekujem težak meč u revanšu.Treba da odigramo maksimalno, ako želimo da prođemo u finale.


Spartak Office Shoes:
Cerovina 12, Cvetković, Milisavljević 6 (7 skokova), Gordić 16 (6 asistencija), Radosavljević 1, Medarević 3 (8 skokova), Tejić 8, Lazić 7, Marelja 4, Sokolović 4, Mozli 4, Barna 13 (8 skokova).

Pre meča sa MZT – om, Spartak će u utorak 30.aprila od 19 časova dočekati Borac iz Čačka u okviru razigravanja za polufinale Super lige Srbije.