STIŽE SLOBODA, VRLO NEZGODAN GOST

Košarkaše Spartaka u četvrtak 14. marta od 19 časova očekuje meč sa ekipom Slobode iz Užica u okviru 25. kola KLS.

Sve posetioce očekuje meč u kome se sastaju najbolji domaćin (Spartak) i najbolji gost (Sloboda). Užičani su vezali čak pet uzastopnih pobeda u gostima i jedina su ekipa u ligi koja na gostovanjima igra bolje nego pred domaćom publikom.

Trener Spartaka Vladimir Jovanović je meč ocenio kao veoma bitnim zbog pozitivnog raspoloženja pred turnir naredne nedelje u Širokom Brijegu u okviru ABA2 lige.

„Sloboda igra jako dobro, ima dobar domaći teren, ali i u gostima pruža dobre partije, u prošlom kolu su ozbiljno „oznojili“ ekipu Vojvodine. Imaju dosta mladih igrača koji su svojevremeno nastupali za mlađe reprezentativne kategorije Srbije, a i sama politika kluba koji predvodi Raša Radovanović je da razvija mlade igrače. Doći će motivisano, na nama je da odgovorimo reakcijom na njih i na sve što nas očekuje.“.

Medijima je predstavljen novi igrač Vilijam Mozli koji će u nastavku sezone nastupati samo u ABA2 ligi.

„Moj prvi utisak je da imamo jak tim i mislim da možemo da uradimo dobre stvari. Ove nedelje sam bio u prilici da treniram sa timom, da igram sa svakim od igrača, tako da u ovom momentu učim akcije i postižemo dobru hemiju. Radujem se utakmicama sa ovim momcima, osećam da ćemo se dobro zabaviti, pred nama su jaki mečevi, ali možemo da obavimo posao na kraju.”.

Trener Jovanović je dodao da očekuje da ekipa s Mozlijem u sastavu dobije na čvrstini i da veruje da će iskusni košarkaš pomoći već protiv Širokog, a da će bolju formu dostići u plej-ofu koji počinje u aprilu.