SPARTAKOVA PRVA STOTKA

KLS-kolo-09-rezultat-spartak-joker-sajt

SPARTAK OFFICE SHOES – JOKER 104:84
(26:23, 19:19, 27:19, 32:23)

Gledali smo odličnu utakmicu, naročito u prvih 20 minuta. Igralo se brzo, dinamično, bez puno tapkanja lopte. Gosti su posustali pred kraj druge deonice kada je Spartak imao plus 11 (43:32), ali je u samom finišu Joker zahvaljujući odličnom Kapetanoviću uspostavio rezultatsku ravnotežu (42:45).

Nastavak je doneo nešto manje uzbuđenja, Subotičani su iskusno koristili pukotine u reketu Somboraca koji su bili oslabljeni neigranjem američkih igrača. Konačnih plus 20 je i najveća razlika koju je jedna ekipa imala na utakmici. Kod gostiju Jugović sa 23, Lugić sa 18 i Kapetanović koji je dodao 17 poena najistaknutiji.

Sedmu ovosezonsku pobedu su ostvarili:
Spartak Office Shoes: Cerovina 14, Cvetković 9 (7 asistencija), Stepanović 6 (5 skokova), Milijašević 3, Kutlešić 10, Milisavljević 8 (5 asistencija), Radosavljević 8 (10 skokova) , Bojić 23 (5 skokova), Medarević 9, Sokolović 10, Nagulić, Barna 4.

Trener gostiju Željko Lukajić je ocenio da je Spartak jači, sa boljim rosterom, i da je svesno ostavio van tima dvojicu rovitih Amerikanaca. Poželeo je sreću svom bivšem klubu, i smatra da Spartak može u slučaju uspeha u ABA2 ligi da se izbori za plasman u ABA 1 ligu. “Ja se zalažem za sport. Nisam za ključ kao što je bilo u bivšoj državi. Kvalitet treba da se ispoštuje, zašto ostaje nešto što nema kvalitet. Neka dva tima iz ABA2 uđu u ABA 1 iz koje bi trebalo da ispadnu dve ekipe. To bi bilo u duhu sporta.“.

Aleksandar Sokolović je rekao da je ostvaren lep rezultat, ali da ima još dosta toga da se popravlja. Poželeo je sportskim prijateljima iz Sombora da ostvare svoje ciljeve.

Trener Spartaka Vladimir Jovanović se zahvalio publici na prisustvu i poželeo da ih bude još više u narednim mečevima. “Bila je dobra energija, bilo je i grešaka, previše lakih poena smo primili, ali se videla želja kod igrača.“.

U subotu 2.12. u 11. kolu KLS Spartak dočekuje Radnički iz Kragujevca, koji trenutno deli lidersku poziciju na tabeli sa ekipom Vojvodine.