6. KOLO ADMIRALBET KLS: SPARTAK OFFICE SHOES – KOLUBARA LA 2003 91:77

(21:29, 18:11, 23:18, 29:19)

Košarkaši Spartaka ostvarili su petu uzastopnu pobedu koja ih je učvrstila u vrhu srpske košarkaške lige. U meču sa mnogobrojnim promenama rezultata, Subotičani su izdominirali u poslednjoj četvrtini utakmice. Prva deonica je protekla u znaku zeleno crnih iz Lazarevca koji su izuzetnom preciznošću za tri poena (6/11) ostvarili pristojnu prednost. U drugom periodu Spartaka je stegao odbranu, a sa klupe je stigla i poenterska pomoć od Hardija i Danilovića, te se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću gostiju (39:40). Treća deonica je protekla u igri koš za koš, da bi u već pomenutoj poslednjoj četvrtini nošeni odličnim PJ Hardijem i Nikolsonom Spartak stekao nedostižnu prednost koja je kulminirala najvećim vođstvom na meču (83:64). Utakmicu je obeležilo mnoštvo izgubljenih lopti obe ekipe (Spartak 22, Kolubara 26).

Kod Spartaka najbolji Hardi sa 23 poena, te Nikolson sa 20 poena  i 7 skokova. Kod gostiju koji su igrali sa osam igrača u rotaciji najbolji su bili Grušanović sa 21 poenom i Tores sa 14 poena i 7 asistencija.

Spartak Office Shoes: Hardi 23, Jugović, Ilkić 2, Prlja 2, Dodić 8, Šarenac, Nikolson 20 (7 skokova), Gazibegović 3, Opoku 3, Danilović 3, Sokolović 13, Barna 14 (5 asistencija).

Na konferenciji za novinare kapiten Predrag Prlja je istakao da su nakon slabijeg prvog poluvremena u nastavku pružili svoju igru i da do kraja sezone ne žele da budu poraženi na svom terenu.

Trener Srećko Sekulović je pohvalio ekipu Kolubare, kao i svoje igrače i zadovoljan je činjenicom da su svi koji su ulazili u igru dali doprinos novoj pobedi. “U ovoj ligi nema slabih ekipa, ne možemo stalno očekivati čiste utakmice.“, zaključio je Sekulović.

Igrač gostiju Dušan Stojičić i trener Darko Kostić čestitali su Subotičanima na trijumfu i složili su se da je pobedio kvalitetniji tim i da je njihov hendikep pre svega u smanjenoj rotaciji, na spoljnim pozicijama pogotovo. 

U narednom kolu Subotičani gostuju u Vršcu, a Kolubara dočekuje Tamiš.

Detaljnu statistiku utakmice i pojedinačnih igrača možete pogledati ovde