Spartak Office Shoes u KLS

Spartak Office Shoes će ove sezone po 19. put igrati u najjačem domaćem takmičenju. Srećko Sekulović sa svojim izabranicima ostvarili su prošle sezone 20 pobeda u 2.MLS od toga 16 uzastopnih.

U ponedeljak 3. oktobra košarkaši Spartaka će posle dva meseca priprema i 10 kontrolnih utakmica nastupiti u prvom ovosezonskom takmičarskom meču u KLS. Na parketu hale „Park“ u Staroj Pazovi odmeriće snage sa ekipom Dunava iz Starih Banovaca, 12-to plasiranom na tabeli KLS u prošloj sezoni.  „Alasi“ kako ih odmilja zovu njihovi navijači, prestavljaju ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Dunav je od 2021. godine filijala beogradskog Partizana koji Dunavu ustupa igrače sa ciljem da ih afirmiše kroz našu ligu.

Tako su prošle sezone dres Dunava nosili Dušan Tanasković (lider tima sa 17 poena, 8.4 skoka), sada igrač Igokee i Đorđije Jovanović koji se vratio u Partizan. Iz prošlogodišnjeg sastava je ostalo samo pet igrača, a od novopridošlih igrača tu su  između ostalih Milan Vulić (bivši igrač Spartaka), Srđan Krsmanović (Čačak 94), Oktay Alp (bivši igrač Fenerbahčea) i Miljan Drekalović koji dolazi iz druge Grčke lige. Trener je Milivoje Lazić, nekada trener Crvene Zvezde.

OKK Dunavu će predstojeća sezona biti sedma uzastopna u elitnom srpskom takmičenju, a u međusobnim duelima sa ekipom Spartaka imaju negativan bilans. Naime, u šest mečeva Spartak je zabeležio pet pobeda i jedan poraz i to u poslednjem meču ova dva tima igranom u Staroj Pazovi 22.2.2019. Bilo je 79:70 za Dunav.