INTERVJU: ALEKSANDAR SOKOLOVIĆ

kamera jas-056

Poput sokola su košarkaši Spartaka raširili krila u poslednjih nekoliko godina i uprkos brojnim nepovoljnim vetrovima uspeli da se domogu najviših visina.

Prevazišli su sve pripreme, tri ranga takmičenja za tri godine i od naredne sezone igraju u ABA ligi. Pravi simbol tog pozicioniranja Subotičana na regionalnoj mapi u skladu sa tim bio je Aleksandar Sokolović. Trenutni mandat treći mu u plavoj dresi, koji poznaje bolje od bilo kog drugog.

Sokolović je bio posebno zapažen u finalu ABA 2 lige. Trojkama u prvom duelu doneo je veoma važnu prednost protiv Vojvodine, koju je Spartak zadržao do kraja te utakmice, a potom odbranio višak u revanšu.

– Imao sam dobar osećaj, bio sam miran. Od polufinala mi se sve dopada. U Novi Sad smo stigli dan ranije, a kada sam ušao u veliku salu Spensa na zagrevanje pred utakmicu, kada sam shvatio koliko će ljudi biti, osetio sam zahvalnost što sam deo cele priče i što sam Nešto sam se pitao. To me je podiglo, osećanje zahvalnosti – rekao je Sokolović za „Dnevnik”.

Izvor: Dnevnik.rs