FINALE ABA 2 LIGE: SPARTAK OFFICE SHOES – VOJVODINA MTS

Da li je kucnuo čas da Subotica dobije ABA ligaša? Odgovor će biti poznat u četvrtak negde posle 21 čas.

Cela sezona staje u poslednjih 40 minuta, a sama utakmica protiv Vojvodine bi se mogla opisati kao “bitka svih bitaka”, “poslednji čin”, “može biti samo jedan”. Ulog je ogroman, pobednik odnosi sve, poraženom ostaje da se sledeće sezone ponovo bori za plasman u elitno takmičenje.

O meču koji se među Subotičanima željno iščekuje govorili su kapiten Filip Barna i trener Spartaka Vladimir Jovanović.

“Nema šta puno novoga da se kaže o Vojvodini. U Novom Sadu smo odigrali dobro, pali smo u samom finišu utakmice, ali ipak imamo pozitivan rezultat pred revanš. Atmosfera u ekipi je sjajna, spremni smo i motivisani za meč u četvrtak. Pozivam publiku da nas podrži, da navija fer i korektno, da zajedno ispišemo istoriju.” rekao je Barna.

Strateg Spartaka istakao je da se dve ekipe jako dobro poznaju: “To su dva dobra tima koji su imali kontinuitet rezultata, od početka do kraja. Mislim da smo tačno ovde gde smo hteli, što u sportu prilikom planiranja nije uvek slučaj. Košarka se vratila u Suboticu na pravi način, oseća se ta euforija. Ja sam ovde nekih 6 meseci, oseća se ta promena, ne samo na utakmicama, nego i kada šetam gradom, što je fenomenalno. Sada je na nama, na igračima i na navijačima da se u četvrtak potrudimo da taj trenutak pretvorimo u nešto čime ćemo biti ponosni i što će trajati duže vreme.”.

Koliko su ekipe izjednačene ove sezone govori i podatak o duelima u ABA 2 i KLS. Trenutno je 2-2, a i koš razlika je 315:315.

Pomalo čudno zvuči, ali meč bi mogao da se završi i nerešenim ishodom što bi Subotičanima obezbedilo titulu. Jovanović dodaje da je sistem takmičenja nezgodan, te da Spartak u revanš nosi ne pobedu više, nego gol prednosti. “Svako ima svoje želje, motive i šanse”.

Tribine u Hali sportova biće otvorene od 17 časova i 30 minuta. Mole se gledaoci da do 18:40 dođu u Halu.