BITKA ZA POLUFINALE

spartak-press-default

Košarkaše Spartaka očekuje vreme raspleta. Već sutra od 20 časova Subotičanima predstoji završna borba za proboj u polufinale ABA 2 lige.

Na konferenciji za medije govorili su Aleksandar Sokolović i trener Vladimir Jovanović.

“Već sam značaj utakmice je dobar poziv za publiku da dođe da nas podrži, jer to nama naravno znači. Mislim da smo favoriti, imamo neku zalihu poena, analizirali smo greške. Sutra nam je potreban dobar pristup, sreća da nas isprati i da odradimo posao kako treba.” jasan je plej Spartaka.

Trener Jovanović je ocenio da je sistem plej-ofa jako komplikovan za igranje i pripremu utakmica.

“Igranje na razliku je pritisak za sebe. Prednost od 13 poena nije nikakav garant, ni mnogo veća razlika ništa ne garantuje. Slažem se sa Sokolovićem da smo favoriti, ali ni u prvoj utakmici nisam bio skroz zadovoljan, ne zato što smo igrali nekvalitetno, nego zato što možemo bolje u svim segmentima. Očekujem reakciju na trenutak u kome smo se našli. Znam koje kapacitete imamo što se tiče energije kao i same košarke koje do kraja nismo pokazali u Sloveniji. Siguran sam da se Helios neće predati, došli su juče, kao i mi u Sloveniju, dva dana ranije što pokazuje ozbiljnost. Helios je spoj mladosti i iskustva, mogu da budu opasni ako nas uhvate na “spavanju”. Potreban nam je visok nivo energije i koncentracije.”.

Spartak je Košarkašku ligu Srbije završio kao drugoplasirani.

“Izuzetno sam zadovoljan. Imao sam svesrdnu podršku ljudi u klubu za donošenje odluka koje su po mom ličnom iskustvu i mišljenju dobre za tim. To nije uobičajeno za svaki klub. Moglo je i bolje, ali imali smo neki nenormalan raspored, čemu smo i sami kumovali. Nije to alibi, ali motivacija i energija moraju da budu na vrhunskom nivou svaka tri dana. Oni koji su umorni više nisu ovde.” zaključio je strateg Spartaka.

Gledaoce u poluvremenu meča Spartak – Helios očekuje vredna nagradna igra. Bolji iz subotičkog duela čeka boljeg iz dvomeča Široki – MZT u kojem Skopljanci brane 16 poena viška iz prvog meča igranog u prestonici Severne Makedonije.