SPARTAK KAO ZAPETA PUŠKA

Posle tri nedelje pauze Subotičani će ponovo pred domaće navijače. Spartak je u seriji od 4 vezane pobede, a poslednji trijumf na gostovanju u Pančevu je ostao nekako u senci obzirom da su u klub stigle nove akvizicije, Mozli i Marelja.

Miloš Milisavljević od meča sa Novim Pazarom očekuje da ekipa izađe motivisano i da će nedeljna utakmica kao i one koje slede poslužiti ekipi da se što bolje spremi za plej-of ABA2 lige koji počinje u aprilu.

„Novi Pazar se grčevito bori za opstanak, tako da ne očekujem da će da se preda. Mi nemamo prava na kiks, na poraz u domaćoj ligi. Pozvao bih publiku da nas podrži i da zajedno idemo ka našim ciljevima.“.

Trener Spartaka Vladimir Jovanović je ocenio da je ekipa Novog Pazara dosta promenila sastav i da su sve podredili opstanku. „Igraju atipično, usko sa dosta preuzimanja, što za nas i nije neka novost obzirom da većina timova iz KLS igra na taj način protiv nas. Protiv Vojvodine su, međutim, odigrali dosta široko, centar Todorović je pretio šutem za tri poena. Ipak, mi treba da vodimo računa o nama i da poštujemo ono što radimo svaki dan, ako to budemo uradili biće dobro. Tu pre svega mislim na koncentraciju u fazi odbrane.“.

Upitan da li je sada na slatkim mukama, obzirom na popunjenost rostera, strateg Spartaka je bio jasan: „To nisu slatke muke, nego muke trenera, ali tu mi pomažu igrači, prednost će imati onih 12 koji najviše pružaju za tim i sebe. Ja tu učestvujem, ali mi oni daju putokaz. Naredna dva meseca nas očekuje jako zahtevan ritam i potrebno je više igrača koji mogu fizički, ali pre svega motivaciono da odgovore na visoke zahteve.“.

U poluvremenu utakmice organizovaće se vredna nagradna igra za gledaoce.