SPARTAK BEZ EUFORIJE DOČEKUJE KRALJEVAČKU SLOGU

pressLazic-16

Košarkaše Spartaka posle trijumfa u derbiju protiv Vojvodine očekuje peta utakmica u nizu na domaćem parketu.

Rival je kraljevačka Sloga koja u gostima ove sezone beleži mršav bilans. Pobedili su samo jednom, još u prvom kolu u Somboru, u nastavku prvenstva im predstoji grčevita borba za opstanak.

O očekivanjima pred meč govorili su novi igrač Aleksandar Lazić i trener Vladimir Jovanović.

Lazić se zahvalio svim ljudima u klubu koji su mu omogućili da se oseća kao kod kuće. “Veoma sam zadovoljan što ću biti deo kluba i nadam se da ću pomoći u ostvarivanju klupskih ambicija.”.

Posle Luke Cerovine i Lazić u Spartak stiže iz francuskog prvenstva.

“Francusko prvenstvo je izuzetno jako, karakteriše ga jaka fizička igra. Drago mi je što sam stekao iskustvo koje će mi koristiti u nastavku karijere.”.

Trener Jovanović je podsetio da je već sarađivao sa Lazićem i ocenio da bi njegov dolazak u klub trebao da donese novu energiju obzirom da “Laza” ne bira protivnika. “Nadam se da će Lazićeva iskra zapaliti i igrače sa malo manje takmičarskog naboja u sebi”.

O meču sa Slogom strateg Spartaka je rekao “Izuzetno respektujem kraljevački klub, tradiciju i proizvodnju vrhunskih igrača u prošlosti. Pre dva kola su promenili trenera, što ne odobravam sa aspekta struke. Međutim, igraju dobro, digli su se, biće sigurno motivisani. Što se nas tiče potrebno je da motivacija i intenzitet budu na samom vrhu.”.

Meč je na programu u subotu 13. januara od 19 časova u Hali Sportova “Dudova šuma”.