SUBOTIČANI I SOMBORCI PRVI PUT ZA BODOVE

Posle duže pauze košarkaši Spartaka pojaviće se pred domaćom publikom.

Poslednjih pet mečeva, u kojima su zabeleželi četiri pobede Subotičani su odigrali u gostima. Sledeći rival je somborski Joker, ekipa koja je od dolaska trenera Lukajića zabeležila 4 pobede i 3 poraza. U ekipi su i nekadašnji igrači Spartaka Aleksa Jugović, Miloš Nikolić i Zoran Krstanović.

O očekivanjima pred meč govorili su kapiten Filip Barna i trener Vladimir Jovanović.

Somborci su kvalitetna ekipa sa dobrim pojedincima, na nama je da damo sve od sebe i nastavimo pobednički niz”, konstatovao je Barna.

Na pitanje da li će Jugović, Nikolić i eventualno Krstanović predstavljati posebnu pretnju po Subotičane kapiten je rekao: “Smatram da će igrači kojih su nosili dres Spartaka ući u meč motivisano, ali je ponavljam, na nama da dobijemo meč bilo kako.“.

Trener Jovanović je ocenio da je ekipa prošla kroz težak period, dugo se odsustvovalo iz Subotice, nije bilo dovoljno vremena za trening. Ipak, “Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, imali smo skoro maksimalan učinak, ali sa dosta stvari ne mogu da budem zadovoljan. Ekipa još nije uigrana, težnja je da se ide napred, sitnim koracima, ali napred.”

Na pitanje koja je najveća prednost Jokera Jovanović nema dilemu: “trener Lukajić.“.

Meč između Spartaka i Jokera je na programu u sredu, 29.11.od 19 časova.