SPARTAK SA JOVANOVIĆEM NAPADA TAMIŠ

Zbog obaveza u ABA2 ligi košarkaši Spartaka već u četvrtak 9.11. dočekuju ekipu Tamiša iz Pančeva u okviru 7. kola KLS.

Na konferenciji za novinare govorili su član uprave Darko Papac, igrač Aleksandar Sokolović i novi trener Vladimir Jovanović.

Prisutnima se najpre obratio Darko Papac saopštavajući tužnu vest. Nekadašnji trener Spartaka Janko Lukovski preminuo je u 78. godini, a njegove zasluge za uspon kluba sa severa Bačke su nemerljive. Klub ovim putem izjavljuje saučešće porodici Lukovski.

O razlozima prekida saradnje sa trenerom Đokićem, Papac je rekao da je Vladimir Đokić svim srcem za Spartak i Suboticu, ali da nije uspeo da ostvari očekivane rezultate i odlučio je da se povuče.

Novi strateg subotičke ekipe Vladimir Jovanović se zahvalio upravi na ukazanom poverenju i nastavio: „Nadam se da ću uz pomoć igrača ostvariti ambicije kluba. Postoji jedan vid pritiska, obzirom da je klub u poslednje vreme podigao lestvicu, što je dobro za Suboticu kao grad, a i za celu srpsku košarkašku zajednicu. Ja kao trener ne želim da gledam previše daleko, želim da kada ustanemo, odradimo najbolji mogući trening i posle da to prenesemo i na utakmicu, da vidimo šta treba da se popravi. Ne želim da gledamo u tuđe dvorište, iako su timovi koji su nam protivnici u narednom periodu (Tamiš, Borac Banja Luka, Podgorica, Šibenik – prim. aut. ) za respekt. Malo vremena je za trening, do 15.decembra nas očekuje ritam sreda – subota. Veliki je izazov pred nama, ali daćemo sve od sebe.“

Aleksandar Sokolović je ocenio da igrači žele da pokažu da mnogo vrede, kako protiv Tamiša tako i na Zlatiboru u okviru turnira ABA2 lige. Pozvao je gledaoce da podrže ekipu i da vide reakciju.