POSLE HELIOSA PALA I SUTJESKA

(19:25, 32:18, 15:16, 22:23)

Košarkaši Spartaka ostvarili su i drugu pobedu na turniru ABA 2 lige.

Gosti u 9. minutu imaju plus 11, ali na klupi Spartaka nema preterane nervoze. Izabranici trenera Đokića u drugoj četvrtini popravljaju igru u odbrani, više se igra na prodore i na razigrane Bojića (19 poena) i Barnu (12 poena). Poenima Bojića uz zvuk sirene Subotičani odlaze na veliki odmor sa pristojnih plus 8 (51:43).

U trećoj deonici gosti su na konopcima (58:45), ali se izvlače zahvaljujući odličnom Brejsiju koji postiže 11 od 16 Sutjeskinih poena za minus 7 (59:66).

U poslednjoj deonici igralo se koš za koš, a na 3.23 pre kraja Cvetković je pogodio trojku za 80:75, a zatim i dva penala, nakon uspešnih skokova u napadu Medarevića i Radosavljevića. Svaku nadu da mogu do trijumfa gostima je oduzeo Kutlešić serijom poena u samom finišu.

Spartak Office Shoes: Cvetković 18 (5 asistencija),Milijašević 5, Stepanović, Kutlešić 13 (5 skokova), Radosavljević 7, Ilić 1, Medarević 1 (9 skokova), Tejić 4, Bojić 25, Sokolović, Čupković, Barna 15.

Nakon utakmice trener Vladimir Đokić je rekao da je presrećan zbog dve pobede i da je odlučio širi roster subotičke ekipe, o čemu govori i podatak da je Spartak imao 51 poen od igrača sa klupe, a gosti samo 17.

Trener Sutjeske Dragan Nikolić: “Uživala je publika, mi smo bili više hendikepirani, obzirom da nije igrao Barović. Želim da se zahvalim gradu Subotici i klubu na čelu sa predsednikom. Osećao sam se kao kod kuće. Želim Spartaku da uspe u svojoj nameri, a što se tiče naših ambicija, i one su velike kao i Spartakove.“.

Igrač Spartaka Slaven Čupković je ocenio da je izuzetno bitno bilo zabeležiti dve pobede. “Potrebno je još vremena da se ekipa uigra, da se vrate povređeni igrači, ali mislim da smo na pravom putu. Vreme radi za nas.“.