SPARTAK – HELIOS DERBI NA STARTU

Reset subotičke košarke započet 2020. godine, ove sezone dobija novu dimenziju. Posle ekspresnog povratka u KLS, a već u povratničkoj sezoni osvojena je vicešampionska titula. Prilika da se nastavi sa pisanjem klupske istorije Subotičanima se pruža u narednim danima.

O očekivanjima pred meč sa prošlosezonskim vicešampionom ABA2 lige, ekipom Heliosa iz Domžala, govorili su igrač Aleksandar Cvetković i trener Vladimir Đokić.

Aleksandar Cvetković: “Jako smo motivisani, jedva čekamo da istrčimo na parket pred prepunom halom.”

Posle 8 sezona Cvetković je ponovo u srpskoj i regionalnoj košarci. “Košarka je lep sport, igra se svuda, u pitanju su samo nijanse. Imao sam povredu već prvog dana priprema. Radim svaki dan kako bih dostigao formu, i nadam se da ću već sutra pokazati svoje pravo lice.”

Trener Vlada Đokić smatra da je pobeda u Kraljevu bitna zbog samopouzdanja ekipe, a o ekipi iz Slovenije je rekao “To je jedna uigrana ekipa, sa iskusnim trenerom. Alfa i omega ekipe je Blaž Mahković, tu je i naš Miloš Glišić. Prošle godine su igrali finale ABA2 lige, izgubili su na jednu loptu, svakako da dolaze u Suboticu sa željom da pobede. Mi imamo svoj cilj, ulazak u ABA1, tako da idemo da se borimo za njega.“.

Meč je na programu sutra od 18 sati, a sve o prodaji karata možete pročitati ovde.