SPARTAK NA TRI FRONTA U NOVOJ SEZONI

Pred igračima, stručnim štabom i rukovodstvom Spartak Office Shoes-a je izuzetno zahtevna sezona, borba na tri fronta.

Osim što će odigrati veliki broj utakmica (između 50 i 60), Subotičane očekuje i borba za najviše domete u regionalnoj ABA2 ligi i domaćoj KLS, kao i učešće u domaćem kupu Radivoja Koraća.

O tome su na konferenciji za novinare govorili Darko Papac, Vladimir Đokić, Predrag Prlja i Filip Barna.

Član uprave Darko Papac ocenio je da je sklopljen reprezentativan tim koji ima potencijal da juriša na najviše plasmane u pomenutim takmičenjima.

Trener Vladimir Đokić je istakao da je ekipa stvorena od igrača koje karakterišu kako igračke tako i ljudske osobine, veoma značajne u kolektivnom sportu.
Sa pripremama smo počeli već 24. jula. Bazični deo smo obavili na Divčibarama, gde smo imali odlične uslove za rad. Odigrali smo nekoliko kontrolnih utkamica sa domaćim i inostranim ekipama, zadovoljni smo formom, obzirom da nas već na startu očekuju izuzetno bitne utakmice u okviru ABA2 lige protiv slovenačkog Heliosa, prošlosezonskog finaliste takmičenja i nikšićke Sutjeske. Naše ambicije su najviše, nemamo rezultatski imperativ, ali se ne plašimo izazova. Trudićemo sa da igramo savremenu košarku, kako bi publika mogla da uživa.

Sportski direktor Predrag Prlja se zahvalio upravi na poverenju i smatra da će ukazano poverenje opravdati. „U narednom periodu Subotičani će imati prilike da gledaju odličnu košarku i da se možemo nadati najboljem.”

Novi kapiten Filip Barna smatra da na funkciji kapitena ekipe može dosta da nauči od Predraga Prlje njegovog prethodnika: „Kapitenska traka je velika privilegija i odgovornost, treba da svi budemo kao jedno i da stremimo najvišim ciljevima, konkretno plasmanu u ABA 1 ligu.

Što se tiče same organizacije ABA2 turnira koji se od 9. do 13. oktobra igra u subotičkoj Hali, treba istaći da će u Suboticu stići ekipe iz 6 država sa oko 250 članova. Kako kaže Papac bilo je problema oko organizacije, trebalo je Halu prilagoditi standardima lige, obezbediti mesta u hotelima. Sve je to sada uspešno obavljeno zahvaljujući i gradskoj upravi tako da će izgled Hale na turniru imati novu dimenziju. Mesta će biti numerisana, predviđen je kapacitet za oko 2000 gledalaca.

Više o prodaji karata USKORO.

Spartak Office Shoes u petak 6. oktobra igra svoj prvi ovosezonski meč protiv Sloge u Kraljevu, a Subotičanima će se predstaviti najpre 10. oktobra na meču protiv Heliosa, a onda i 12. oktobra kada ga očekuje Sutjeska iz Nikšića. Oba meča su na programu od 18 sati.