Spartak Office Shoes pamti vršačkih minus 22

Košarkaši Spartaka u dobrom raspoloženju dočekuju meč 22. kola AdmiralBet lige protiv ekipe Vršca. Vezali su tri prvenstvene pobede, oporavio se Danilović, a stigao je i Nikola Cvetinović da pojača konkurenciju na poziciji četiri. Mali problem bi mogao da predstavljaju virusne upale Bojića i Jugovića, ali je realnije da će oni ipak nastupiti. Vrščani su u blagom rezultatskom padu (tri poraza u poslednje četiri utakmice), ali to ne sme da zavara Subotičane. Košarkaši iz Sterijinog grada igraju kontrolisanu košarku (imaju najmanje izgubljenih lopti u ligi), karakteriše ih dobar ofanzivni skok, a sa klupe ih predvodi trener Vladimir Đokić, u dva navrata igrač Spartaka (1993-97, 2001-02), legenda ovog kluba.

Na konferenciji za novinare o utakmici su govorili novopridošli igrač Nikola Cvetinović i trener Željko Lukajić.

Angažman u Spartaku Nikoli Cvetinoviću biće prvo iskustvo u Srpskoj ligi, i kako kaže veliki izazov za njega samog. “Veoma jasno mi je predočeno koje su ambicije kluba do kraja sezone, tako da mi preostaje samo da slušam trenera i neće biti problema.

Trener Lukajić je istakao da je vrlo bitno što se ekipa pojačala u reketu, a ekipu Vršca je ocenio kao atipičnu: “Svi su dva metra, igraju agresivno, neguju brz, pokretan napad, teže da probiju prednju liniju protivnika… Pokušaćemo da to sprečimo i ostvarimo još jednu pobedu.

Da podsetimo Spartak je u Vršcu poražen sa 77:99 i subotnja utakmica je prilika da se revanširaju protivniku.