20. KOLO ADMIRALBET KLS: SPARTAK OFFICE SHOES – MLADOST ZEMUN 90:80

(27:21, 23:21, 17:22, 23:16)

Košarkaši Spartaka po drugi put u sezoni savladali su ekipu Mladosti, i to znatno teže nego u prvom meču u Zemunu.

Spartak je od osmog minuta bio u vođstvu, na poluvremenu (50:42), ali su igrači Mladosti u finišu opasno pripretili domaćinu. Istina, stigli su samo do izjednačenja (69:69), ali kako su Subotičani zbog penala ostali bez Hardija (kao i od ranije bez Danilovića zbog bolesti), ušlo se u neizvesnu završnicu. Poslednjih šest minuta Spartak je odigrao iskusnije, iskoristio sve raspoložive resurse i slavio.

Domaći su dominirali u skoku (46 prema 27 Mladosti), a imali su i veći broj asistencija (21-14).  Domaćin je imao petoricu dvocifrenih: Barna 22, Bojić 15, Jugović 12, Sokolović i Hardi po 11 poena.

Kod gostiju Radosavljević 20, Dejvis 15, Opoku 14 i Živojinović 13 poena.

Spartak Office Shoes: Hardi 10, Jugović 12, Ilkić 3, Prlja 8, Dodić (5 skokova), Sokolović 11 (6 skokova), Milisavljević 9, Bojić 15 (10 skokova), Barna 22 (10 skokova), Gazibegović, Čičić, Popović.

Na press konferenciji trener Mladosti Dragan Jakovljević je pohvalio atmosferu na tribinama rekavši da prvi put ove sezone nije mogao da jasno komunicira sa svojim igračima. Smatra da je presudilo iskustvo Spartakove spoljne linije.
Kapiten Spartaka Predrag Prlja je ocenio da se Subotičani posle plus 16 nisu najbolje snašli na presing Mladosti po celom terenu i da to ne bi smelo da se događa ubuduće.
Trener Spartaka Željko Lukajić se zahvalio “Marincima” na podršci, rekao je da je ovo timska pobeda, i da još postoje tzv. “žute minute” u napadu, kada igrači ili nemaju koncentracije ili su u strahu da preuzmu odgovornost. Pohvalio je Jugovića i njegova napadačka rešenja.

Spartak je trenutno na koti 4, a Mladost je na 50% uspešnosti. U narednom kolu Spartak gostuje ekipi Kolubare, dok Mladost ponovo gostuje, ovoga puta u Vršcu.

photo by Aleksandar Šećerov