16.KOLO ADMIRALBET KLS: SPARTAK OFFICE SHOES – DUNAV 91:71

91:71 (15:28, 28:18, 20:10, 28:15)

Košarkaši Spartaka zabeležili su desetu prvenstvenu pobedu. Prekidu niza od tri uzastopna poraza najviše je doprinela odlična igra u odbrani domaće ekipe. Iako su imali značajan zaostatak u prvoj deonici meča (13:28), Subotičani su iz četvrtine u četvrtinu pojačavali stepen agresivnosti i u 25. minutu poveli sa 52:50. Na kraju treće deonice bilo je 63:56 za Spartak. Do kraja meča gosti koji su ostali bez Stevanovića koji se povredio, nisu imali rešenja za raznovrsnu napadačku igru Spartaka.

Kod gostiju Grković 18, Vulić 16, Malidžan 13, Krsmanović 10 poena.
Spartak Office Shoes: Hardi 13, Jugović, Ilkić, Prlja 4, Dodić, MIlisavljević 23 (9 skokova), Šarenac, Gazibegović 4, Bojić 11, Danilović 16, Sokolović 12, Barna 8.

Na konferenciji za novinare govorili su kapiten Predrag Prlja i trener Željko Lukajić.
Teška utakmica za nas posle tri vezana poraza. Videla se nesigurnost u prvoj četvrtini, drugu smo odigrali korektno, a igra u drugom poluvremena je neki reper kako treba da igramo u nastavku sezone” ocena je kapitena Prlje.
Trener Lukajić je konstatovao da su njegovi igrači u meč krenuli srcem pa nastavio: “u prvom poluvremenu smo imali 7 grešaka, ali su one bile više plod nespretnih, nesrećnih okolnosti. Igrači Dunava su pogađali nestvarne trojke sa 9 metara, rekao sam igračima da one (trojke – prim. aut.) idu na moju dušu. Imamo dosta nedostataka u igri, moramo da popravimo linije trčanja, u ovako jakoj odbrani svaki laki poen puno znači u teškoj utakmici. Potrebno je zadržati ovaj angažman, imamo širinu klupe, malo nas je poremetio veliki broj faulova, od PJ Hardija, malo se ti Amerikanci čuvaju u odbrani, dok se ja budem pitao to nikome neću dozvoliti. Iz odbrane se prepoznaje karakter. Publika nam je bitna, ne smemo da je varamo, ona će nam pomoći i kada ne budemo imali sreće… “.

Igrač gostiju Vuk Malidžan je istakao da posle dobre prve deonice nisu imali snage da se vrate u meč.
Trener Dunava Mitar Ašćerić smatra da je Spartak izuzetno kvalitetna ekipa i da su odličnom odbranom i skokom ostvarili ovu pobedu. Nije ga iznenadila agresivna odbrana Spartaka, to je kaže i očekivao, ali je izostao odgovor na takvu igru Subotičana i potrebna čvrstina. “Spartak će bez sumnje igrati dobro sa trenerom Lukajićem, ozbiljna su ekipa” smatra trener Dunava.

Već u sredu 11.januara od 19 časova na programu je meč domaćeg kupa protiv OKK Beograda u kojem Spartak traži prolaz na završnicu osam najboljih ekipa u Srbiji.