TRENER SPARTAKA SREĆKO SEKULOVIĆ O USPEŠNOM STARTU SEZONE

Na prepodnevnom treningu košarkaša Spartaka sve je u najboljem redu. Odličnu atmosferu kvari jedino smanjenja vidljivost obzirom da su na snazi mere štednje električne energije.

Ono što je vrlo jasno vidljivo je pozicija na tabeli KLS: 1. Dinamik 6-0, 2.Metalac 6-0, 3. Spartak Office Shoes sa učinkom od 5-1.

“Ukrali” smo na desetak minuta stratega Subotičana i porazgovarali o proteklom periodu sezone.

Imali ste minimalnu pauzu između dva prvenstva, prvi u ligi ste počeli sa pripremama za novu sezonu, pojačanja su stigla na vreme. Da li je to doprinelo ovako uspešnom startu sezone?

“Svakako da su to glavni razlozi, i mogu da kažem da sada ubiramo plodove tog napornog i kvalitetnog rada. Ostaje žal za porazom protiv Dunava u prvom kolu protiv kojeg smo odigrali daleko najlošije, ali sad kad razmislim možda je i bolje što smo tada pali”…

Pretpostavljam da ste zadovoljni rezultatima, a igrom?

“Uvek se može naći razlog za nezadovoljstvo, verujem da ćemo igrati bolje kako vreme odmiče, jer potrebno je da se ekipa uigra. Imamo dva ruki igrača koja su došla sa koledža, oni se još privikavaju na evropsku košarku. Imali smo problema sa povredama igrača, Jugović se najkasnije priključio. Uvek sam zadovoljan kada dobijemo. Glupo je očekivati da sve dobijamo, kao što smo to radili u Drugoj ligi (serija od 16 uzastopnih pobeda, prim.aut.). Ovo je mnogo jača liga, stalno se dešavaju iznenađenja”.

Sledi teži deo sezone…

“Raspored nam je odličan, jer nam je trebalo vremena da se ekipa složi bez obzira na dobar rad i ponosan sam na odnos igrača prema radu i klubu. U ekipi su prvi put tri Amerikanca, nešto što do sada nije bilo u Spartaku. Iz kola u kolo ćemo igrati bolje, ni do sada nije bilo lako, naš cilj je da budemo nepobedivi na domaćem terenu, a protiv favorita na strani je teško dobiti, ne i nemoguće. Probaćemo da iznenadimo i da se ustalimo u vrhu tabele”.

Rekorder

Od subote 29.oktobra Sekulović je trener sa najviše prvoligaških utakmica na klupi Spartaka.

Debitovao je 18.oktobra 1997. protiv Beobanke.

“Ponosan sam na taj podatak i mnogo mi znači. Još kao dete sam došao u Suboticu i prošao sam sve lige do prve, prvi sam od starije generacije igrača koji je trenirao klub. Spartakovac sam od “glave do pete”.