JUNIORI SPARTAKA POBEDNICI DEVETOG MEMORIJALA „PETAR VUCELIĆ“

Proteklog vikenda održan je 9.Memorijalni turnir posvećen Petru Vuceliću dugogodišnjem subotičkom košarkaškom radniku. Učestvovali su OKK Sloboda iz Tuzle, Petrovgrad iz Zrenjanina, Vrijednosnice iz Osijeka i domaći Spartak Office Shoes.

Spartak je u polufinalu savladao Osiječane sa 109:64, a u finalu i Zrenjanince sa 87:72. Treće mesto je pripalo ekipi iz Osijeka,  četvrta je Sloboda iz Tuzle.

Za Spartak su nastupili (zbirno na obe utakmice): Janković 33, Ključik 15, Radojčić 6, Grčić 27, Puača 14, Nagulić 19, Cičić 13, Gabrić 4, Mihaljev 2, Mandić 7, Kojić 43, Burda 8, Simendić 5.

Najbolji igrač turnira Mihajlo Janković istakao je da je cilj u sledećoj sezoni koja startuje kvalifikacijama za kvalitetnu ligu Srbije u prvoj polovini septembra ulazak u elitu srpske juniorske košarke.

Trener Zoran Vraneš sa ekipom je oko dve nedelje i konstatovao je da je u toku doselekcija igrača na pozicijama na kojima je ekipa najtanja. „Okosnicu ekipe činiće igrači 2005. koji su igrali Triglav kadetsku ligu, a pokušavamo da dođemo do igrača 2004 godišta koji mogu da igraju u juniorskoj ligi, što je dosta teško obzirom da su to 18. godišnjaci koji su uglavnom već u velikim sistemima“.

U nastavku i biografija Petra Pere Vucelića (1952-2011):

Iako je rođen u Odžacima, sportski rad ga vezuje za Suboticu, gde je od 1975. godine radio prvo kao košarkaški sudija, delegat, a potom i sportski radnik. Košarku je igrao za ovdašnji Srednjoškolac. U KK Spartak je došao 1984. godine kao honorarni saradnik, zatim sekretar i sportski direktor. Zaslužan za stvaranje snažne ekipe krajem 80 -ih i početkom 90 -ih godina, sa predsednikom Emilom Čabarkapom. U tom periodu je ekipa beležila najveće uspehe (finale Kupa 1995, treće mesto u sezoni 1992/93). Pomogao je mnogim igračima u adaptaciji na novu sredinu, mnogi su za njega govorili da im je bio drugi roditelj, jer ih je savetovao i brinuo se o njima. Marljivim radom doprineo je ponovnom renoviranju ekipe 2000. godine, a uspešno je radio i u ŽKK Spartak, a bio je i jedan od osnivača KK Prozivka u kome je bio aktivan do poslednjeg trenutka života. Osim rada u subotičkim klubovima, dao je veliki doprinos u stvaranju košarkaških sudija Subotice i cele Vojvodine, a u više mandata bio je član raznih košarkaških foruma Vojvodine i Srbije.