USPEH MLAĐIH PIONIRA

U Subotici je krajem prošlog meseca održan završni turnir Prvenstva Vojvodine u košarci za mlađe pionire (2008. godište). Među šest najboljih timova Vojvodine bio je i subotički Spartak koji je takmičenje okončao na drugom mestu.

Kao drugoplasirani u grupi Subotičani su u polufinalu sa 67:57 savladali Petrovgrad, te su se plasirali u borbu za titulu. Finale je donelo okršaj protiv Virtus Basketa iz Novog Sada, jednu dramatičnu utakmicu i, na žalost, pobedu gostiju od 76:75.

Kako kaže Bojan Stantić, trener Spartaka, bila je to dobra utakmica dva dobra rivala.

– Nakon dve četvrtine bilo je nerešeno, a onda smo posustali u trećem periodu i gosti su imali petnaest poena razlike. U završnu četvrtinu smo ušli „na sve ili ništa” i uspeli smo da na minut i po do kraja povedemo sa 75:73. Na žalost, nismo uspeli da to zadržimo. Imali smo poen zaostatka i 9 sekundi za napad. Bilo je konfuzije na kraju meča, jedan sudija je svirao faul za nas, drugi kraj meča. Na kraju je dogovor sudija bio da se svira kraj – kaže Stantić i hvali dečake iz Spartaka:

– Imali su sjajnu sezonu, završili su grupni deo sa samo jednim porazom. Po prvi put je ova generacija igrala grupnu fazu, prvi put su momci igrali na završnom turniru. Bilo je mnogo publike, uz bubnjeve i trube, ali su oni sve to prevazišli. Na kraju je, naravno, bilo i suza, ali je i ovakav bolan poraz jako dobro iskustvo.

Za Spartak su igrali: Davor Šabić, Oliver Terenji, Aleksandar Nedeljković, Nemanja Vukmanov Šimokov, Luka Kockar, Vukan Grbović, Vanja Skendžić, Novak Konakov, Ognjen Simjanovski, Luka Taslak, Stefan Boškić, Danijel Šarčević, Srđan Petrović, Vukašin Vojvodić, David Sente, Aleksandar Kečenović, Kosta Štrbac, Vuk Ranitović.

Sledeća sezona nosi kvalifikacije za Prvenstvo Srbije, kroz Košarkašku ligu Vojvodine.

 

 

Nikola Stantić, Nove Subotičke novine, br. 269, 20.5.2022.