22.KOLO TRIGLAV KLS SPARTAK OFFICE SHOES – PARTIZAN NIS 61:67

SPARTAK OFFICE SHOES – PARTIZAN NIS 61:67 (14:18, 18:19, 17:13, 12:17)

U izuzetno dinamičnoj utakmici kadeti Spartaka pružili su odličan otpor gostima iz Beograda. Imali su priliku i da trijumfuju što ne bi bilo nezasluženo, ali malo sopstvene greške, loše izvođenje slobodnih bacanja, umor od povratka iz Sarajeva, a malo i sudijske greške, doprineli su da tas na vagi ode u korist Partizana.

Spartak Office Shoes: Simendić, Čamprag 6, Janković 9, Radojčić 8 (6 sk, 6 izg.lopti), Kojić 23 (11/11 slobodna bacanja), Karadžić 8, Gabrić 3, Rudinski, Mandić 4, Grčić.

Posle utakmice razgovarali smo sa trenerom Stevanom Ćupićem koji je pre desetak dana preuzeo ekipu od Blagoja Ivića.

„Nedostajala su nam dva-tri vrlo važna  igrača u rotaciji. Ne mogu da zamerim dečacima, borili su se. Lično smatram da smo drastično oštećeni. Imali smo šansu i da pobedimo. Oni su ubacili, mi nismo. Igrali smo u Sarajevu tri utakmice za 21 sat. Ne treniramo, samo igramo. Sada nas očekuje zahtevan turnir u Debrecinu. Posle toga ćemo imati dve-tri nedelje da nešto promenimo, da probamo da iznenadimo Megu na završnom turniru koji se igra od 13 do 15.maja“.

Primetna je igra na manji broj poena.

„Igramo jaču odbranu i čvršću. To nas naravno košta šuta u napadu, nedostaju nam igrači u rotaciji.

Utisci sa turnira u  Sarajevu.

„Sve je bilo sjajno. Lepo je bilo na jednom mestu videti Hrvate, Crnogorce, Bosance, Srbe…  Igrali smo protiv Splita koji je došao sa 2003 i 2004 godištem i koji je igrao juniorsku ABA ligu. Utakmica protiv njih je trajala preko dva sata, ni sam ne znam kako smo uspeli da ih dobijemo, da ih svedemo na 50 poena. Protiv domaćina, ekipe Koš-a smo izgubili u finišu, uz naše greške i malo domaćinskog suđenja, kako to obično biva. U borbi za peto mesto smo trijumfovali i sa dve pobede kao i prvoplasirani osvojili tek petu poziciju“. Domaćin nam je nezvanično rekao da će nas zvati i sledeće godine i tzo sa dve kategorije. Lepo smo se ponašali, meni je bitno da se ekipa lepo ponaša, da ne prigovara sudijama, ako mi već moramo“.