REVIJALNA UTAKMICA SPARTAK OFFICE SHOES – SELEKCIJA DRUGE LIGE SRBIJE

U predivnom ambijentu koji su uveličali članovi mlađih selekcija košarkaši Spartaka su u revijalnom meču savladali selekciju Druge lige sa 127:117. Utakmica je obilovala lepim, i spektakularnim potezima, a viđeno je i 37 ubačenih trojki. Medalje je po završetku meča košarkašima Spartaka uručila Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, a pehar Dušan Projović potpredsednik KSS zadužen za takmičenja.

Spartak Office SHOES: Stojanović, Jugović 19, S.Gazibegović, Dodić 41, Prlja 13, Sokolović, Dmitrović 17, V.Gazibegović 3, Danilović 9, Barna 25.

Selekcija Druge lige:

Čelebić (Borac Zemun) 6, Branković (Borac Zemun) 9, Đokić (Napredak Aleksinac) 5, Pantić (Čačak 94) 4, Gašić (Pirot) 29, Torbica (Mladost SP) 15, Pavlović (Žitko) 7, Tresač (Čačak 94) 3, Filipović (Pirot) 10, Pilčević (Čačak 94) 3, S.Krsmanović (Železničar Čačak) 7, Ivelja (Hercegovac) 19.

 

Aleksandar Sokolović: „Bilo je lepo biti deo ove ekipe. Napravili smo to što se očekivalo od nas. Srećni smo zbog toga i to će nam predstavljati dodatni motiv i obavezu da sledeće sezone idemo još jače. Granice ne postoje“.

Veliki broj mališana želeo je da se fotografiše sa igračima Spartaka.

„Svakako da to imponuje, i meni je pre dvadesetak godina uspelo da se fotografišem sa Frederikom Hausom, igračem Partizana“ rekao je Sokolović koji zbog zdravstvenih problema nije nastupio na jučerašnjem meču.

Trener Srećko Sekulović: “Revijalna utakmica u kojoj je prvenstveni cilj da se niko ne povredi i da publika uživa, bilo je puno dece. Utakmica da se i mi opustimo, da ne moramo da skačemo, vičemo. Košarka se vraća na velika vrata u Suboticu“.

Filip Barna: „Ovo je bio šlag na tortu. Egzibiciona utakmica, dobro smo se zabavili, što je i najbitnije“.

Kapiten Predrag Prlja: „Jedna od najlepših košarkaških predstava u poslednjih nekoliko godina u Subotici. Nadam se da su svi uživali, mi jesmo. Idemo dalje, nećemo stati. Čestitam saigračima, rukovodstvu kluba što su doprineli da razmišljamo samo o košarci i terenu. Srećni smo i ne planiramo tu da stanemo“.

Darko Papac, član uprave kluba: „Prošle godine u ovo vreme smo bili u Drugoj srpskoj ligi.Tada smo mi, bivši igrači na čelu sa predsednikom kluba Slobodanom Jaramazovićem odlučili da to promenimo. Sastavili smo ekipu od pretežno domaćih igrača. Liga nije bila laka, promenili smo trenera i onda je došla serija pobeda. Videli ste našu školu košarke, 600 dece trenira potpuno besplatno, to nema nigde, time se najviše ponosimo. Želim da se zahvalim gradskoj upravi na pomoći, kao i glavnom sponzoru. Nadam se i sledeće sezone dobrim rezultatima“.

Lepe reči uputio je Dušan Projović, potpredsednik KSS zadužen za takmičenja koji je Subotičanima uručio pehar: „Osećam i neku ličnu satisfakciju jer kad su pre godinu dana u savez došli predsednik Jaramazović i doktor Vidanović odmah sam shvatio da je to zdrava priča. To se videlo i danas na poluvremenu, fasciniran sam činjenicom da oko 600 dece trenira košarku. Svi znaju i verujte da se u čitavoj Srbiji raduju što se Spartak vratio u Prvu ligu i to sa domaćim snagama i trenerom Sekulovićem. Subotica to zaslužuje obzirom na veličinu grada i tradiciju“.