7.KOLO 2.MLS SPARTAK OFFICE SHOES – BORAC ZEMUN 100:80

(29:15, 24:23, 31:20, 16:22)

Košarkaši Spartaka su zabeležili 15.uzastopnu pobedu u meču koji je značio overu prvog mesta na tabeli. Šampionska igra Subotičana krunisana je sa 100 ubačenih poena košem Sokolovića dva minuta pre kraja utakmice. Bilo je to peti put ove sezone da Spartakova košarkaška mašinerija prebaci granicu od 100 poena. Već u petom minutu bilo je 22:4 za Spartak i do kraja se pitanje pobednika nije postavljalo. Gosti su samo prišli na minus devet (53:62) i više nisu mogli protiv razigranih Subotičana. Spartak je igrao timski što pokazuje čak 31 asistencija. Prve seniorske poene upisao je kadet Vuk Radojčić.

Spartak Office Shoes:
Jugović 6 (8 as), S.Gazibegović, Dodić 18 (7 sk, 5 izg.lopti), Prlja 11 (5 sk), Sokolović 9 (9 sk, 6 as), Dmitrović 6 (8 sk), Radojčić 3, V.Gazibegović 6, Danilović 20 (5 as), Barna 21 (13 sk, 8 as, index 37).

Vuk Dmitrović, igrač Spartaka: „Važna pobeda za nas da potvrdimo prvo mesto i ulazak u Prvu ligu. Ostaje nam još meč u Gajdobri da potvrdimo da smo šampioni. KLS će za većinu nas biti nešto novo i velika prilika za dokazivanje“.

Trener Spartaka Srećko Sekulović: „Ekipa je odlično reagovala. Jako sam zadovoljan obzirom da se ni Borac nije predavao. Malo smo promašivali slobodna bacanja, ali opet smo dobili sa 20 razlike što nam daje razloge za zadovoljstvo i za veselje“.

Svakako da je dolaskom bivšeg igrača i trenera ekipa doživela određenu transformaciju koja je rezultirala plasmanom u KLS: „Na početku rada sa ekipom imam malo agresivniji pristup dok stvari ne legnu. Moj zadatak nije da budem samo trener, moj zadatak je da budem i psiholog koji će da napravi dobru atmosferu. Lošu atmosferu je jako lako napraviti, sa dve loše odluke, sa vikanjem i sa vređanjem. Dobra atmosfera nam daje snagu“.

U poslednjem kolu sledeće subote Spartak gostuje u Gajdobri protiv tamošnjeg Hercegovca.