18.KOLO TRIGLAV KLS SPARTAK OFFICE SHOES – FUTOG NS BASKET 07 78:67

(21:13, 22:16, 20:21, 15:17)

I pored niza kadrovskih problema košarkaši kadetske ekipe Spartaka zabeležili su devetu pobedu u sezoni, drugu protiv ekipe Futoga. Na poluvremenu su Subotičani imali +14, a u 26 minutu i ogromnih 24 poena razlike. Međutim, gosti predvođeni odličnim Savanovićem nisu se predavali te su ozbiljno ugrozili vođstvo domaćih stigavši na samo šest poena zaostatka. Finiš je ponovo pripao kadetima Spartaka za novu pobedu koja je ostala u senci teške povrede Relje Nagulića. Naime, prilikom zakucavanja Nagulić je najverovatnije polomio šaku i čeka ga duži oporavak.
Spartak Office Shoes:
Janković 8, Burda 10 (5 as, 5 sk, 10 izg.lopti), Sokanović 4, Nagulić 8, Kojić 33 (8 sk), Karadžić 6, Gabrić, Rudinski 3, Mandić, Grčić 6.
U narednom kolu Spartak igra protiv Mege u Beogradu.
Luka Savanović (24 poena, 12 skokova) igrač Futoga: “Loše smo otvorili utakmicu pa smo jurili rezultat. Kasnije smo prišli na 6 razlike, ali smo promašili neke šuteve. Borićemo se do kraja prvenstva da dobijemo što više utakmica bez obzira što nemamo šanse za plej of”.
Martin Burda, igrač Spartaka: “Ovo nam je bila treća utakmica u osam dana. Sem toga nismo ispoštovali timsku igru, igrali smo individualno, izvukao nas je centar. Prvi put u karijeri igram na poziciji pleja. U Vrbasu gde sam počeo da igram košarku, a pre nje sam igrao fudbal, igrao sam beka. Privikavam se, nadam se da će sledeće sezone biti bolje”.
Trener Spartaka Blagoja Ivić: “Malo umor, smanjena rotacija, dekoncentacija uticali su da dovedemo pobedu u pitanje. Trebalo je još par minuta da ih stisnemo i da završimo utakmicu. Pohvalio bih Rudinskog na dobro odigranoj odbrani i ubačenoj trojki u finišu utakmice kojom je stavljena tačka na našu pobedu.