14.KOLO TRIGLAV KLS SPARTAK OFFICE SHOES – SLOBODA UŽICE 86:69

(18:22, 20:17, 26:12, 22:18)

Do šeste prvenstvene pobede kadeti Spartaka nisu došli nimalo lako. Gledali smo utakmicu sa puno slobodnih bacanja (Spartak 37, Sloboda 29), naročiti u prom poluvremenu. Ekipa iz Užica predvođena odličnim strelcem Vukajlovićem (37 poena, 8 skokova,  ali i 5 izgubljenih lopti), sve do sredine treće deonice pretila je domaćinu.

Posle pauze sa nekoliko brzih kontranapada što je nedostajalo u prvom poluvremenu, Subotičani su se  polako  “odlepljivali”  sve do maksimalnih + 17 na kraju susreta.
U ekipi Spartaka najbolji utisak ostavio je Borivoj Kojić sa rekordom sezone od 30 poena, 17 je dodao Burda, odnosno 15 poena je delo Nagulića.

Spartak Office Shoes: Simendić, Čamprag 7, Janković 3 (6 sk), Burda 17 (7 sk, 5 izg.lopti), Nagulić 15, Radojčić 7, Kojić 30 (11 sk), Karadžić 5, Rudinski, Mandić, Grčić 2.

Nikola Mićević, trener Slobode: „Sve čestitke ekipi Spartaka na apsolutno zasluženoj pobedi. Dosta dobro smo igrali u prvom poluvremenu, trebali smo da vodimo sa većom razlikom, ali smo zahvaljujući nekim greškama ostali u egalu. Pokušali smo agresivno, ali nas je par faulova izbacilo iz ritma u koji nismo uspeli da se vratimo do kraja utakmice“.

Borivoje Kojić igrač Spartaka bio je kratak: „Loš napad i loša odbrana pre svega na Vukajloviću su karakteristike prvog poluvremena, da bi do pobede došli zahvaljujući boljoj igri u napadu i zaustavljanju Vukajlovića u drugom poluvremenu“.

Trener Spartaka Blagoja Ivić: „Naši igrači kao da imaju neki strah, tremu kada se igra na domaćem parketu. Prošle nedelje smo dobili kvalitetnijeg Konstantina u Nišu sa 40 razlike, treba da radimo na razbijanju kompleksa zvani domaći teren. Na momente pokazujemo pravo lice, igramo i brzo i lako ide lopta, ali deca su to, treba puno raditi, trenirati i sačekati ih“.