6.KOLO DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE SPARTAK OFFICE SHOES 62 – PIROT 66

(16:20, 16:23, 14:12, 16:11)

Ako je poraz u Čačku donekle bio očekivan, neuspeh protiv ekipe Pirota spada u red potpuno neočekivanih. Iako su Piroćanci u odličnoj seriji (četiri vezane pobede), retko ko u hali nije očekivao prekid te serije. Međutim, košarkaši Spartaka su na subotnjoj utakmici promašivali što bi se reklo za medalju. Kada za tri poena šutirate 3/34, teško je čak i uz 20 ofanzivnih skokova nadoknaditi loše šutersko veče. Poslednje vođstvo domaći su imali u 6. minutu (13:12). Od tada su gosti konstantno imali prednost u jednom trenutku i svih +13 (21:34). Na tri minuta pre kraja domaći su preko Barne smanjili zaostatak na 58:63, mnogi u hali su se tada ponadali da će domaći imati snage za preokret, ali do njega nije došlo. Treba napomenuti da u ekipi Spartaka nije bilo Danilovića.

Spartak: A.Stojanović 1 (ukupan šut 0-10, trojke 0-8), S.Gazibegović 4, Dodić 11 (ukupan šut 4-12, trojke 1-7), Prlja 14 (15 skokova), Sokolović 6 (trojke 0-5), M.Stojanović 2, Dmitrović, Mirčić, Simjanovski, V.Gazibegović 5, Jovandić, Barna 19 (ukupan šut 7-17, trojke 1-7).

Trener Spartaka Filip Socek: „ Odigrali smo najlošiju utakmicu od kada smo zajedno. U lošem trenutku. Krivicu za poraz snosim ja, jer su oni moj izbor. Loše sam ih mentalno pripremio posle poraza u Čačku, koji nije bio toliki kiks. Ovo jeste. Idemo dalje, glave gore, znamo koji su nam ciljevi. Nije problem da ja preuzmem odgovornost za poraz, ali voleo bih da i oni pogledaju sami sebe  u oči. Ne mogu ja da ubacim mesto njih “.

Kapiten Spartaka Predrag Prlja, posle utakmice je bio veoma kratak:
Teška utakmica, težak poraz. Realno ovo je kiks. Nemamo pravo više ni na jedan poraz. Moramo da vidimo sami sa sobom, šta ćemo i kako ćemo. Svaki dalji komentar je suvišan“.

Spartak posle 6 odigranih kola zauzima treću poziciju na tabeli, a u naredna dva kola gostuje. Sledeće subote  u Kruševcu ga čeka Napredak junior, a potom i Mladost iz Smederevske Palanke. Između ova dva meča 17.novembra Subotičani imaju obavezu u Kupu Vojvodine, gde gostuju ekipi Jokera u Somboru.