Snimak utakmice Spartak – Mladost SP 92:80

Na otvaranju sezone viđena je zadovoljavajuća košarkaška predstava. Više razloga za ponos imaju Subotičani koji su počeli u grču te je gost u sedmom minutu imao i jedinu prednost (7:8) tokom susreta. Drugu četvrtinu dobili su gosti (21:24) nakon što su preko iskusnih Popadića i Vitkovića realizovali par napada. Posle pauze trojke su realizovali Aleksa Stojanović i Dodić, uspešan je bio i Sokolović u polukontri, pa je razlika porasla na +11. Gosti su nakratko pripretili (48:52), a kako je igra odmicala Spartak je bivao sve sigurniji, te je stigao i do najveće prednosti na utakmici 84:67 u 34.minutu. U Spartaku svi igrači zaslužuju pohvale, najviše su se istakli Sokolović sa 26 poena, 6 skokova i 7 asistencija i Barna sa 24 poena i 6 skokova.

Spartak Office Shoes: S. Gazibegović 2, Dodić 8, Prlja 8, Sokolović 26, M. Stojanović 8, A. Stojanović 7, Bijelić, Mirčić, V. Gazibegović 2, Jovandić, Danilović 7, Barna 24 .

Mladost (SP): Šparović 6, Asanović, Popadić 30, Vitković 15, Dimitrijević 3, Stevanović, Nikolić 9, Torbica 10, Stojanović 6, Todorović 1, Jovanović, Milovanović.

Izjava Filipa Soceka trenera Spartaka: „Da mi je neko ponudio pre utakmice pobedu od pola koša potpisao bih istu. Mi jesmo favoriti, ali svaka ekipa u ovoj ligi želi da nas pobedi. Nismo u prvom poluvremenu igrali kako sam želeo, u trećoj četvtini smo pojačali intenzitet u odbrani što se pokazalo kao pravi put ka pobedi“.

Aleksa Stojanović je bio kratak: „Igrali smo pod velikim pritiskom, posle ove pobede pao nam je teret sa srca“.